Těhotenství a rána

Je možné, že jsem těhotná. 4 dny po případné oplodňující souloži jsem měla úraz - tržná rána na koleni. Následujících 10 dní jsem užívala antb. Augmentin (nevím, co přesně bylo v opichu při šití :(. 8 dní od případné opl. souloži mi byla aplikována Betadine mast po následujících 8 dní (vždy cca ob den při převazu). Bohužel jsem nevěděla, že obsahuje jód a lékař se mě na případné těhotenství neptal. Jaké mohou mít tyto léky vliv na plod, pokud jsem opravdu těhotná? Menstruace má zatím 4 dny zpoždění, může to být pouze v důsledku změn a podávání léčiv spojených s úrazem? Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Betadine ani Augmentin aplikovaný těsně po případně oplodňující souloži by na graviditu-pokud to bude- vliv mít neměl ani na cyklus udělejte si gravitest. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: