Těhotenství a rtg u zubaře

Byla jsem u zubaře a musel mi dělat rtg zubu,mela jsem vestu a něco kolem krku, pak mi zub i umrtvil. Za 2 týdny pi tom hsem zjistili, že jsem 6tydnu těhotenství, mohlo to ublížit miminku a mít nějaké genetické vady. Děkuji a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Hezký den Pavlíno, samozřejmě RTG vyšetření se po dobu těhotenství nedoporučuje, ale při užití zubního rentgenu je záření velmi malé až zanedbatelné, vy jste k tomu navíc byla chráněna tzv. olověnou clonou, a také se jednalo o dobu těhotenství, která se řídí zákonem "vše nebo nic", čili pokud by díky tomuto vyšetření k poškození plodu skutečně došlo, bohužel by pravděpodobně nastal potrat. Nestalo-li se tak, budte klidná a veselá, ničím se netrapte, k poškození velmi pravděpodobně nedošlo. S přáním klidného těhotenství a brzkého narození potomka,, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: