Těhotenství a užívané léky

Dobrý den, zvažuji případné těhotenství, ale mám strach z léků, které užívám. Beru denně 2tbl Prozacu a 2krát denně Vasocardin 100mg na bušení srdce a vyšší krev. tlak, ale spíše na to bušení. Mohu tyto léky užívat i v těhotenství nebo bude nutná změna na jiné? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Těhotenství u vás samozřejmě možné je, ale je potřeba se na něj připravit - Prozac by bylo lépe nahradit jiným antidepresivem, např. Seropramem, poraďte se ještě s vaším psychiatrem. Vasocardin v těhotenství možné užívat je, ale v menších dávkách - 2x 25mg, u vyšších dávek stoupá riziko zpomalení vývoje plodu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Střevní záněty: jak se poprat s plynatostí a nadýmáním
Odstranění klíštěte v deseti krocích
Články: Odstranění klíštěte v deseti krocích
Správné odstranění klíštěte...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Dobře fungující lymfa pomůže zahojit ránu
Články: Dobře fungující lymfa pomůže zahojit ránu
Lymfa – tajuplný název...
Jak rozpoznat příznaky předčasného porodu
Články: Jak rozpoznat příznaky předčasného porodu
Známek, které signalizují...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Rychle zahojená rána? Jedině za pomoci vlhka
Články: Rychle zahojená rána? Jedině za pomoci vlhka
Vlhké hojení za přispění...
Zlomenina krčku
Články: Zlomenina krčku
Zlomenina krčku je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: