Těhotenství a zánět čípku

Dobrý den chci se zeptat,dnes mi na gynekologii oznámily že mám zánět děložního čípku,prý na to trpí dost slečen v mim věku.Jsem těhotná cca 5+2 a chci se zeptat zdali ten zánět neovlivní nějakým způsobem plod.Sestřička říkala že v žádném případě ne,ale chtěla jsem se jěště optat zde odborníků.Děkuji Markéta

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ve většině případů se skutečně jedná o relativně neškodné záněty, které jsou odhaleny až v laboratoři poté, co lékař udělá těhotné ženě stěr z čípku. Těhotné ženy jsou všeobecně náchylnější v celém průběhu těhotenství na záněty. V těchto případech je vhodné do pochvy zavádět probiotika ( Fermalac, Gynocaps, Vitagyn c ..). Pokud by se jednalo u silnější zánět, lékař by Vám to určitě oznámil a léčil Vás.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x