Těhotenství a žlutý výtok

Dobrý den, jsem 21. TT od začátku mám výtoky někdy je bílý, někdy je čirý a někdy žlutý. Přes den se mění i konzistence, ráno je řídký a večer je hrudkovitý. Vím že bílé výtoky v těhotenství jsou normální ale dnes mám hojný, řidší, nažloutlý výtok, nesvědí, nepálí, nezapáchá. Můj lékař mi u prvního těhotenství zanedbal zánět- předčasný porod. A tak mám obavu i u druhého. Stále mi říká že výtok může mít jakoukoli barvu ale nesmí tam být krev nebo být nahnědlý. Nikdy mi neudělal stěry a vždy mi předepsal Macmiror s tím že mám brát tak 5 dní a pokud se výtok objeví znovu i s pálením, tak si mám znovu aplikovat Macmiror. Minulý týden jsem byla na kontrole kde mě jen prohmatal i když jsem mu o výtoku řekla. Teď nevím jestli si ho tedy můžu zavést nebo ne když mě nic nepálí a nesvědí. Mám obavu o miminko. Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nemějte obavy, výtok předčasný porod nezpůsobí, ale bylo by vhodné provést kultivace včetně citlivosti a podle toho nasadit cílenou léčbu, zavádět si tablety naslepo nemá příliš velkou cenu.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: