Těhotenství a zvýšené jaterní testy

Dobrý den,ráda bych věděla ještě další názor.... V červnu loňského roku mě začaly bolet a natékat prsty na rukách,po různých odběrech zjistila paní doktorka,že jsem prodělala žloutenku E.Jediné co mi předepsala byla Lagosa a dieta.Nejvyšší hodnoty jsem měla kolem 6,0.Testy se příliš nelepšily a tak jsem začala sama zkoušet produkty zdravé výživy (nejvíce mi asi pomohlo užívání Kudzu) v dubnu tohoto roku jsem měla hodnoty už kolem 1,9.V květnu jsem se vdávala (nervi a také alkohol) testy mi opět stouply na 4,3.Po 11 dnech na dovolené mám výsledky 2,5.Paní doktorka mě neustále straší biopsií ,ale zatím mě nikam neposlala.Chtěli by jsme s manželem co nejdříve mimimko, tak se chci zeptat na názor,jak moc jsou zvýšené jaterní testy nebezpečné , protože půl roku minimálně jak říká moje lékařka se mi čekat nechce.Samozřejmě si nechci později něco vyčítat,ale jinak se cítím velmi dobře.... Děkuju moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kromě jaterních testů je důležitý také výsledek sona jater, nutná je alkoholová abstinence. Těhotenství je zátěž pro celé tělo, proto uspěchání početí ve vaší současné zdravotní situaci nepovažuji za rozumné.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: