Těhotenství,antikoncepce,trombofilie

Prosím o radu nevím si rady,prodělala jsem hlubokou trombozu dolních žil v těhotenství 9/05 prokázaly mutace MTHRFR a antifosfollipidový sy.V roce 2009 těžká mozková příhoda,momentálně jsem invalidním důchodu.Otázka-lékaři nedoporučují další těhotenství chápu že je to risk ALE v dnešní době by my mohly přeci pomoct.Gynekoložka zamítá veškerou atikoncepci a o dítěti nechce ani slyšet.Dvakrát se my těhotentví neudrželo vždy v 3měs. Jak se tedy mám s manželem milovat?Po deseti letech manželství používat prezervativ my příde uhozený!Každý měsíc se stresem čekám na měsíčky takhle to preci nejde.Buďto dítě a nebo teda nic ale natrvalo.

Odpověď odborníka:

dobrý den, nevím,jaké přesně máte komplikace, každopádně i ženy takto rizikové mohou odnosit zdravé dítě.těhotenství je samozřejmě rizikové, a to velmi.nevím,jestli máte děti či ne. po dohodě s hematologem a přísném sledování, by gravidita byla možná.trvalá antikoncepce je sterilizace, která se provádí laparoskopickou cestou.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: