Těhotenství-hemor. cysta

Dobry den, jsem v 16. tydnu tehotenstvi. Pri ultrazvuku zjistena hemorr. cysta dvoukomorova, v souctu 10 cm na levém vaječníku schovaná za dělohu. Cystu jsem mela i před tehotenstvim cca 4 Cm - endometriosa. Je nutné resit operativně v tehotenstvi? Nebo lze jen sledovat? Jaky je dopad na porod? Lze pri císařském řezu odstranit? Mam navštívit specializ.lekare na endometriosu? Dekuji!

Odpověď odborníka:

Cysta se pravděpodobně bude jen sledovat,návštěva lékaře specialisty na endometriózu by nijak nepomohla pokud se nezmění na porod by vliv mít neměla, budou prováděny kontrolní ultrazvuky a jen bude li potřeba by se přikročilo k jejímu odstranění. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: