Těhotenství+lsil+ kondylomy

Dobrý den, je mi 26 let, jsem v 31. týdnu těhotenství. Již od začátku těhotenství chodím na kontroly s děložním čípkem, jelikož mám stěry LSIL. Biopsii mi nedělali, zatím. Dnes jsem byla u doktora - gynekologa, který mi do zprávy napsal na č. (asi čípku) 5 susp. kondylom do 2mm, ale nic mi k tomu neřekl. Zprávu jsem si přečetla až v čekárně, takže nevím, co tento problém znamená. Za 14 dní jsem opět objednaná k odborníkovi do COP v Praze. Můžete mi, prosím, napsat, co kondylomy jsou a zda jsou v kombinaci s LSIL a těhotenstvím nebezpečné? Dále jsem se chtěla zeptat, zda budu moci rodit přirozenou cestou, pokud mám tyto problémy? Mám strach, aby to nebyla už rakovina. Odborník, ke ketrému jezdím říkal, že bude problém s čípkem - řešit kvůli těhotenství až po porodu, o kondylomech zatím neví. Velice Vám děkuji za Vaši odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kondyloma je projevem infekce virového původu na čípku /jakýsi minivýrustek/, rakovina to není, ale musí se stav hlídat, proto ty kontroly.....V těhotenství se vyčkává, po porodu s vámi potom odborníci proberou další postup, nejlepší bude asi odstranění tohoto ůtvarku /tzv . konizace/. Zatím se neznepokojujte, štastný porod přeji /na způsob vedení porodu se musíte zeptat ošetřujícího gynekologa nebo přímo v ambulanci COP, je to individuální/ a potom uvidíte, jak se bude postupovat dále. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pro nemocná játra je tabu alkohol i smažený řízek
Články: Pro nemocná játra je tabu alkohol i smažený řízek
Chronický zánět jater, tedy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: