Těhotenství nebo cysta?

Dobrý den. Lékař mi při léčbě PCO a anovulačních cyklů nasadil Clostilbegyt (3.-7.DC) a Duphaston (15.-24.DC). MS se vždy dostavila a také hodnoty BT vykazovaly ovuaci. Po třetí sérii však MS nedorazila. Dle grafu BT došlo k ovulaci 17.DC, což znamená až po začátku užívání Duphastonu. Můžu být i tak těhotná? BT se pohybuje kolem 37,0-37,3 a TT dnes (36.DC) ukázal slabou druhou čárku. Nepozoruji žádné těhotenské příznaky. Pouze snad citlivější bradavky a cítím občasné bolesti podbřišku.Bojím se, aby nešlo pouze o cystu. Ještě bych se chtěla zeptat, pokud by se opravdu jednalo o těhotenství, budu muset užívat Duphaston na jeho podporu? Bojím se, aby se v tomto případě začalo s užíváním včas. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hanko! Zcela mi uniká, proč se s takovým dotazem obracíte na internetovou poradnu. Jste-li těhotná, to zjistí nejlépe a nejdříve gynekolog rozborem krve a celkovým vyšetřením. Na jeho úvaze a Vašem zdravotním stavu pak bude záležet, co s hormonálními preparáty. Těhotná můžete být vždy, když došlo k ovulaci, menstruace naopak těhotenství víceméně vylučuje. Doporučuji v případě jakýchkoli pochybností ihned konsultovat Vašeho ošetřujícího gynekologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Protistresové desatero vás dostane (opět) do pohody
Články: Protistresové desatero vás dostane (opět) do pohody
Všichni to dobře víme a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: