Těhotenství nebo hormonální porucha

Dobrý den přeji, menstruaci jsem měla dostat 1.1. po týdenním zpoždění si udělala těhotenský test a vyšel pozitivní se slabší druhou čárkou, tak jsem zašla ke gynekologovi. Bolel mě podbřišek a i prsa byla bolestivá. Při ultrazvuku nic neviděl, jen cystu, a říkal, že jde o nějakou hormonální poruchu, jelikož beru Euthyrox na štítnou žlázu asi 1,5 měsíců, tak mi píchnul Agolutin na vyvoláni menzes. Měla jsem to správně dostat do 10 dnů (vždy jsem měla po 4. dni a předtím mi to nikdy neukázalo pozitivní, i když jsem měla cysty), ale menzes jsem nedostala, následně jsem si udělala další testy, které sílily a jsou jasné už před první minutou, tak jsem si zašla na odběr krve pro samoplátce a hladina hcg je 16578 IU, takže podle krevních testů těhotná jsem, tak se chci zeptat, zda mam vůbec být šťastná, že mám nějakou naději, nebo jde skutečně o nějakou poruchu a léky nebo cysta může těhotenství zkreslit. Břicho mě neustále pobolívá nebo píchá, už ani nevím, a prsa se mi po píchnutí Agolutinu povolily, ale jdou stále cítit, ale trošku jinak. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Hladina HCG 16578 ukazuje na graviditu, měla by jste co nejdříve absolvovat nové gynekologické vyšetření, aby se gravidita potvrdila, i to, zda se jedná o normální nitroděložní těhotenství a vyloužilo se mimoděložní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x