Těhotenství nebo přechod, případná rizika v těhotenství

Dobrý den Je mi 47 let a můj dotaz se týká gynekologické či těhotenské stránky. Nejdříve o mých nemocech, mám za sebou několik operací páteře. Vyhřezlá,ploténka, implantovaná titanová ploténka a poslední byla narovnání páteře. Jelikož mne žádná operace páteře nepomohla přešla jsem do centra bolesti v Motole,kde mi po několika letech, kdy jsem měla zaváděny katetry do páteře byl zaveden neuromodulační systém na zmírnění bolestí páteře. Přesto užívám 2x denně oxykontin,rivotril,prothiaden neurol a na arytmii betalog SR. Od prosince jsem již nedostala menstruaci,do té doby jsem měla menstruaci pravidelnou, ale najednou z měsíce na měsíc aby se u mne projevil přechod se mi nezdá, naopak mám pocit,že jsem těhotná,sice těhotenský test byl negativní,ale mám všechny příznaky jako když jsem čekala syna, začaly mi růst prsa, břicho se mi též zvětšilo, mám nezřízenou chuť pořád na uzené a je mi tak divně. Na prohlídku zatím nechci jít hrozně moc bych si případné miminko chtěla nechat, proto odkládám návštěvu lékaře aby bylo pozdě na potrat.Vím,že celá rodina by mne nutila včetně manžela ten je ještě o 20 let starší.CHtěla jsem se zeptat na případná rizika s ohledem na moji nemocnou páteř a kvůli miminku na užívání opiátů a ostatních léků. Jaké je riziko,že zvládnu těhotenství a zda je šance,že se miminko narodí zdravé a hlavně zda nebude závislé na opiátech. Možná jsem blázen hodně jsem o tom přemýšlela a moc bych miminko chtěla pokud se jedná o těhotenství, ten přechod se mi nezdá,že by ta menstruace se už vůbec neobjevila.Ještě bych dodala,že jsem v invalidním důchodu 3 stupeň Děkuji za Vaší odpověď Ivana

Odpověď odborníka:

Gravidita se nezdá příliš pravděpodobná,nejrozumnější co můžete udělat je navštívit gynekologii, aby byla jasná diagnoza a pokud by se jednalo o graviditu byla by v první řadě vhodná konsultace v centru pro léčbu bolesti, kde jste léčena, jak by gravidita mohla zhoršit vaše obtíže případně léky ovlivnit plod,odkládat vyšetření na gynekologii je zásadní chyba. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I na zánět průdušek platí homeopatika
Články: I na zánět průdušek platí homeopatika
Záněty průdušek a kašel...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Dejte si pozor na mango. Může vyvolat alergii
Články: Dejte si pozor na mango. Může vyvolat alergii
Výlety do exotických zemí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lupénka a psychika: léčit se musí tělo i duše
Články: Lupénka a psychika: léčit se musí tělo i duše
Lupénka neboli psoriáza je...
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: