Těhotenství nebo zamlklý potrat?

Dobrý den paní doktorko, měla bych být těhotná 6+3, jsem po IVF. V 5+3 mi dělal pan doktor ultrazvuk, byl vidět gestační váček 7 mm, naznačen žloutkový váček a embryonální pól, HCG jsem měla 4116. Včera jsem byla na kontrole, HCG 27729, na ultrazvuku byl vidět jenom gestační váček, embryonální struktury špatně přehledné, ASP zatím není jasně viditělná- podle pana doktora byly špatné ultrazvukové podmínky,(možná plyn ve střevech). Protože jsem z toho výsledku byla špatná, tak jsem si dnes zašla do jiné laboratoře a nechala si udělat test na HCG jako samoplátce. Hladina HCG byla oproti včerejšku nižší, 25636. Myslíte, že už je vše ztraceno, nebo ještě můžu doufat v těhotenství? Může se namřenené HCG lišit tím,že bylo stanovené v jiné laboratoři, nebo je to jedno? A pokud se jedná o zamlklé těhotenství, jak se postupuje dál? Na kontrolu jdu k panu doktorovi až víc jak za týden, tak ať vím, na co se mám připravit:-( Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den. Kristýna

Odpověď odborníka:

dobrý den, každá laboratoř má trochu jiné referenční hodnoty.počkejte určitě za týden,jak se vše vyvine.nárůst HCG byl adekvátní, že nejsou v 6.týdnu vidět struktury,navíc když jsou horší akustické podmínky, je docela časté.zamlklé těhotenství se řeší revizí v celkové narkoze, vyčištěním děložní dutiny.myslete pozitivně,ať ten prcek je také pozitivně naladěn a hezky se vyvíjí:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: