Tehotenstvi po antibiotikach

Dobry den, chtela bych se zeptat..v prubehu roku sem uzivala vicekrat antibiotikum, nejdrive na pneumeonii mykoplasmu - zinnat, angina - penbene, zanet dutin - zinnat, streptokok agili....presne nevim opet penbene a pred tydnem jsme dobrala azytromyxin ci tak nejak na bronchitidu, preventivne proti mykoplazme a chlamydiim, testy na ne byli podle dok. v podstate negativni, zeptala sem se co to znamena, a pry to bylo zjisteno dvemi zpusoby a ten jeden hlavni byl negetavni , nerozumim tomu. Ptala sem se zda mohu otehotnet, pry ano. Chtela bych znat vas nazor, po jak dlouhe dobe o dobrani atb je vhodne se zacit pokouset o mimco. Zda brani tolika antibiotik nemuze v pripade otehotneni mit nejaky negativni vliv na vyvoj ditete. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste s úspěchem vyléčila všechny infekce a cítíte se dobře, není důvod otálet s pokusem o otěhotnění. Antibiotika před otěhotněním vývoj plodu nenaruší.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: