Těhotenství po léčbě synarelem

Dobrý den, paní doktorko, v létě mi byla diagnostikována rozsáhlá endometrióza, odstraněny četné srůsty a částečně resekován levý vaječník a následně v září nasazen na 3 měsíce Synarel. Ten jsem přestala užívat 17.12. a 31.1. mám jít na kontrolní laparoskopii spojenou s chromopertubací. V pondělí (23.1.) mi vyšel pozitivní těhotenský test, tak jsem v úterý byla na kontrole u lékaře a ten mi sdělil, že na UTZ ještě nic nevidí, ale že děložní sliznici mám skutečně hodně vysokou. Odebral mi krev a hladina HCG byla 135. V pátek mám jít znovu na krev, aby se vidělo, zda to pokračuje zdárně. Ráda bych se zeptala na následují otázky: 1) Je možné aby Synarel zkreslil těhotenské testy měsíc po jeho doužívání (ještě před týdnem jsem si dělala také testy a byly negativní). 2) Zda je v případě mimoděložního těhotenství rovněž vysoká děložní sliznice. Moce se omlouvám, vím, že je nejlepší počkat do pátku, ale mám strašný strach. Dítě bychom si s manželem strašně moc přáli a nevěřili jsme vlastním očím. Lékaři říkala, že bez pomocí CARu nám to s největší pravděpodobností nepůjde. Moc děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Synarel nezkreslí výsledek těhotenského testu. Děložní sliznice roste i u mimoděložního těhotenství. Vyčkejte další kontroly, rostoucí těhotenství se postupně na ultrazvuku zobrazí. Držím vám palce, aby vše probíhalo zdárně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: