Těhotenství po operaci tříselné kýly

Dobrý večer,chtěla bych se Vás touto cestou zeptat,zda když jsem byla před rokem a půl operována s tříselnou kýlou,zda mohu nyní uvažovat o normálním bezproblémovém těhotenství. Operace proběhla před rokem a půl bez komplikací.Jedno dítě už máme a nyní uvažujeme o druhém.Chtěla bych se zeptat,jaká možnost je porodu?Zda přirozenou cestou či císařským řezem? Navíc mi lékař sdělil,že mám tříselnou kýlu i na druhé straně bříška,tudíž mám strach z komplikovaného těhotenství,jako před třemi roky. Nakonec jsem rodila přirozeně,ale bylo to vzhledem k neoperované kýle,kterou jsem měla celé těhotenství při porodu dosti bolestivé. Děkuji za odpověď. Petra.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro, pokud je kýla zhojená, nemělo by těhotenství představovat problém. Ovšem jak píšete, na druhé straně je zřejmě kýla stále, což by problémy mohlo představovat. Rozhodně se poraďte s lékařem, který kýlu viděl - může mnohem lépe odhadnout, zda je lepší nyní zoperovat nebo ponechat tak jak je i s tím, že chcete mít další miminko. Totéž platí i o spontánním porodu nebo porodu císařským řezem - nelze zhodnotit takto na dálku, o vhodnosti případného císařského řezu rozhodne až gynekolog. Pokud ale problémy nebudou, není důvod, abyste nemohla porodit přirozeně. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: