Těhotenství po samovolném potratu

Dobrý den,před týdnem jsem prodělala samovolný neuplný potrat komplikovaný nadměrným krvácením -5tt,celé krátké těhotenství jsem špinila, paní dokrorce se to těhotenství nezdálo- již od začátku jsem měla nízkou hladinu hcg 68,4-při potratu jen 15, při následující kontrole HCG- 1,8 po potratu jsem krvácela 2 dny,od té doby nic.Cítím se dobře, nic mě nebolí.Doktor mi zdělil že 3 týdny musíme s manželem sexualně abstinovat a snažit se o další miminko až za 2 měsíce. Na kontrolu mám přijít po MS.Chtěla jsem se zeptat jestli bychom s přítelem mohli spát již teď s ochranou a jestli bychom se mohli začít snažit již po MS ?Jedno dítě už máme -3 roky.Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Sexuální abstinence po potratu by se měla doržovat aslepon 3-4 týdny a snaha o další početí by neměla být dříve než za 3 - 4 měsice,snížíte risiko opakování,organizmus se musí opět hormonálně normalizovat, poslechněte rady kterou jste dostala. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x