Těhotenství po vysazení hormonální antikoncepce

S přítelem jsme se rozhodli, že bychom chtěli miminko. Na základě toho jsem přestala brát antikoncepci. 13.srpna jsem dobrala, následovala menstruace a poté jsem již nezačala užívat. Menstruaci jsem měla dostat před 14 dny, těhotenské testy mi ale vyšly negativní. Tak nevím, co si o tom mám myslet.. Je možné, že jsem těhotná i přes negativní výsledky? Popřípadě co by mohlo být v nepořádku..?

Odpověď odborníka:

Patricie, je možné, že těhotná i přes to, že Vám vycházejí těhotenské testy negativní jste, více pravděpodobné se mi však jeví to, že Vaše tělo bylo zvyklé na dávky hormonů z hormonální antikoncepce a nyní může nějakou dobu trvat, než naběhne vaše přirozená hormonální osa a spustí se skutečná menstruace. Pokud menses nedorazí do jednoho týdne, konzultujte u Vašeho gynekologa, bude vhodné vyloučení těhotenství pomocí krevních testů. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: