Těhotenství-potrat

Dobrý den, prosím vás, mám tři děti, bohužel zdravotní problémy, jsem po autonehodě. Nyní jsem byla nedávno v nemocnici, protože jsem měla velké bolesti zad. Po propuštění domů jsem dostala léky Tralgit, které jsem měla užívat 3x1... brala jsem je jak kdy, někdy Brufein, ale snažila jsem se léky brát minimálně, jelikož kojím. Ale i tak jsem je brala a ne málo. Mým velkým problémem je, že jsem se nedostatečně chránila a nyní mám podezření, že jsem těhotná. Další dítě nechci, zvláště v tomto případě, kdy jsem brala takovéto léky, jsem dokonce po ozářkách z rengenování... chtěla bych se zeptat, mám nárok na ukončení těhotenství, pokud tedy jsem těhotná, čekám do svých menses a zda za tento zákrok musím zaplatit, když jsem se nedostatečně chránila, nebo zda lze uplatnit bezplatný zákrok. Děkuji za odpověď. Vzhledem k tomu, že tři děti mám, nechci za každou cenu mít další dítě, když jsem užívala takové léky. Kdybych léky neužívala, pak bych si dítě samozřejmě nechala.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o ukončení těhotenství se můžete svobodně rozhodnout, ale užívání těchto léků k tomu, aby za vás zákrok zaplatila pojišťovna, nestačí. Není prokázané, že užívání vždy povede k poškození plodu, navíc jste je podle svých slov užívala minimálně. Pokud další dítě nechcete, doporučuji se chránit ať užíváte léky nebo ne.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: