Tehotenstvi? potrat? nebo jen infekce?

Dobry den, pane doktore, mam 28 let, HA neberu jiz 7. rok, nekourim, deti nejsou zatim zadne. Mens cyklus spise nepravidelny, ale max v rozpeti 2-3 dny odchylka. Pred menstruaci vzdy tak tri dny spinim hnedavym vytokem. Mens byla nasledovne: 25.11., pote jsem mela 7.12. pohl. styk bez ochrany, ale ejakulat nesel dovnitr, ale mohlo se stat cokoliv. Nasledne se dostavila ocekavana menstruace dne 21.12., byla jen o trochu slabsi nez obvykle. Po dalsim, jiz chranenem sexu, ktery byl 5.1., mam od 7.1.2015 vytok, nejprve velice zapachal- NE jako rybina, spise jako rozkladajici se moc nebo jako dlouho nemyte intimni partie, nevim, k cemu to prirovnat, ale normalni bezny muj zapach to nebyl. Pak se objevil i trochu naruzovely vytok, zadne paleni, bolesti ani svedeni. Teplotu nemam, nijak me nic neboli. Sla jsem na gyn, doktorka me poradne nemohla vysetrit, protoze na koze po rozevreni zjistila, ze pry to jde z cipku a jde asi o infekci, ktera vyvola asi i drivejsi mens. Dostala jsem Polygynax zavadet jednu vecer pred spanim. Prvne jsem zavedla 12.1. na noc a tehdy to zacalo. V noci me budily navaly horka, slabosti a nevolnosti, potila jsem se, ale nezvracela. Rano jsem vstala a vse ze mne doslova " vytrisklo". To by bylo samozrejme kvuli te tabletce, ale: byla to takova zvlastni pruhledna hlenovita kase s primesi cerstve krve, mnozstvi smesi asi do dlane, a divne zapachala. Cely den mi nebylo uplne nejlip, nezvracela jsem vsak. Volala jsem na gyn s podezrenim, ze mohu byt tehotna, doted ale kazdy test negativni. Mam pokracovat v lecbe a pry je jeste brzy i z krve zjistovat, zda jsem v tom. Vecer mi bylo uz jakz takz. Doted mi ale kazdy test vysel negativni. Vcera vecer pred spanim jsem zase zavedla tabl a v noci stejny stav, nevolno, rano ale uz velmi male spineni, spise dohneda, coz vydrzelo po dobu celeho dne. Nebylo mi dobre, sevreny zaludek a az odpoledne se mi ulevilo. Dotazy me zni; mohla jsem byt tehotna, ale testy to nemusely jeste prokazat a ten neprijemny ranni rosol, co ze mne vytriskl, napr. samovolny potrat? Nebo je to vazne tou infekci a rim, ze mi antibiotika nesedi a nejsem tehotna vubec? Od kdy v mem pripade mohu spolehat na prukaznost tehotenskeho testu, at uz pozit ci negat vysledek? Dekuji za odpoved a omlouvam se za obsahlost textu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V současné době i močové těhotesnké testy josu již velmi citlivé. Definitivní jistotu zda jste či byla těhotná Vám dá ale odběr krve. Ten může zindikovat Váš lékař. Dále je důležité udělat ultrazvukové vyšetření, které podle obsahu v dutině děložní může též hodně napovědět. Vaše léčba by se pak měla řídit podle toho, zda se o graviditu jedná, či ne.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: