Těhotenství při antikoncepci

Dobrý den,beru už přes rok a půl antikoncepci a pravidelně ,ale ted mám podezdření že jsem těhotná.Test sem si zatím neděla,ale chtěla bych se zeptat jak je to s interupcí jelikož již máme 4 děti tak další už nechceme.A známá mi říkala že pokud beru anitoncepci tak za interupci nic neplatím.Tak bych se chtěla zeptat jak to je?Navíc beru i jiné léky které by se v těh. neměli užívat.Děkuji moc předem za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte podezření, že jste těhotná, bude vhodné, abyste si udělala těhotenský test. Interrupce se platí i v případě užívání hormonální antikoncepce. Nelze doložit, že případné otěhotnění nebylo způsobeno chybou v užívání antikoncepce. Pokud užíváte léky, které jsou v těhotenství kontraindikované, a těhotenství se potvrdí, lze ve stanovených případech podstoupit genetickou konzultaci. Genetik může doporučit v případě reálného rizika poškození plodu interrupci ze zdravotní indikace.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: