Těhotenství při braní ha?

Dobrý večer, možná jsme paranoidní ale čím víc si čtu nějaké dotazy a odpovědi, týkající se otěhotnění přes ha, tím mám větší pocit že jsem těhotná. Pilulky beru skoro rok, nezapoměla sem žádnou vzít (nebo alespoň o tom nevím), ale už asi 14 dní mám řezavé bolesti v podbřišku a cítím bolest jako bych měla dostat menstruaci, kterou mám pravidělně,také jsem 2 dny měla nahnědlý výtok a citlivé prsa..Může to být způsobené blížící se menstruací,když jsem v neděli brala poslední tabletku a 4. den (ve čtvrtek) to mám dostat??Nebo je možnost, že jsem těhotná?Pořád nad tím přemýšlím.Děkuju moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

spolehlivost se určuje tzv. Pearlovým indexem, který nám vyjadřuje, kolik žen ze sta, které po dobu jednoho roku používaly danou metodu antikoncepce, otěhotnělo. Ze sta žen, které používají tuto metodu antikoncepce za rok otěhotní: nechráněný pohlavní styk 85 spermicidy 3 - 21 periodická abstinence 20 přerušovaná soulož 4 - 18 nitroděložní tělísko 0,8 - 3 kombinovaná hormonální antikoncepce 0,1 - 3 gestagenní perorální antikoncepce 0,5 - 3 Takže vidíte,že spolehlivost je značná nedělejte si zbytečné obavy příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
těhotenství při braní ha? | Od: Kateřina | 7.3.2012 15:25
Tak snad mě to už uklidní.
Děkuju mockrát:)
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: