Těhotenství při kojení

Dobrý den, mám 4 měsíční dceru, kterou kojím částečně (dokrmuji nutrilonem). Od porodu jsem nemenstruovala. Ráda bych se zeptala, jaká je šance k otěhotnění při nechráněném pohlavním styku a kdy si po pohlavním styku mohu udělat těhotenský test. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, šance na otěhotnění je při absenci menstruace a kojení malá, ale nulová není. Proto pokud nechcete otěhotnět, je určitě vhodné proti otěhotnění se chránit (nejlépe kondomem nebo pomocí hormonální antikoncepce). Těhotenství lze zjišťovat řádově nejdříve týden po styku, záleží na citlivosti daného testu (je to na každém testu napsáno).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Těžké nohy? Venotonika zlehčí váš krok
Články: Těžké nohy? Venotonika zlehčí váš krok
Pocit těžkých nohou obvykle...
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Žloutenka a tetování: minimalizujte rizika
Články: Žloutenka a tetování: minimalizujte rizika
Chcete podtrhnout svoji...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: