Těhotenství s ulcerozni kolitidou

Dobrý den, byla mi diagnostikována Ulcerozni kolitida cca před rokem. Beru od začátku assacol 3xdenně. Nemoc je zatím pořád v klidném stádiu, nemám žádné potíže. Za měsíc mě čeká laparoskopie z gynekologického důvodu (2xjsem podstoupila neúspěšné IVF, takže mě gynekoložka posílá na laparoskopii) a poté bych chtěla otěhotnět. Chci se zeptat, zda je lepší laparoskopii a případné těhotenství odložit nebo mohu i UC laparoskopii podstoupit. Co jsem se dočetla, tak i s touto nemocí může těhotenství probíhat normálně. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je onemocnění v klidu, je nejvhodnější doba k otěhotnění. Metody IVF jsou na delší dobu, využijte proto možnosti otěhotnět. V průběhu těhotenství mohou nastat nějaké problémy s aktivací onemocnění, ale většinou těhotenství probíhá normálně bez jakýchkoliv obtíží. Vše záleží na rozsahu onemocnění v době diagnózy.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x