Těhotenství s utrženou dělohou

Měla bych dotaz, zda-li máte zkušenost s těhotenstvím s dělohou, která byla utržená. (" utžená fascie a svalstvo") při prvním průběhu porodu-skákáním personálu na břicho došlo k poškození a následnému výhřezu... momentálně drží dělohu paesar (dokud se nerozhodnu pro druhé těhotenství) - po té by následovala celková operace -vyjmutí. Mám velké obavy z průběhu dalšího těhotenství ( i vzhledem k péči o první roční dítě)...proto bych se Vás ráda zeptala, do jaké míry by bylo toto těhotenství rizikové a zda-by vyžadovalo hospitalizaci. Je vůbec reálné dítě donosit Mohla by vlastně vyhřezlá děloha (2-3 stup.) bránit v otěhotnění? .. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Jitko, mrzí mně že vás trápí tento problém. Případné těhotenství určitě nebude jednoduché. Nějakou dobu (cca do 20-24 týdne) budete mít zavedený pesar, aby držel dělohu a pak už jí bude držet samotné těhotenství. Otěhotnět i donosit dítě určitě lze, jen se musíte obrnit trpělivostí a počítat spíše s tím, že nějakou dobu budete muset vydžet v nemocnici. Pokud máte doma teprve roční dítě, tak bych s těhotenstvím počkala na dobu co bude alespoň trochu soběstačné. Přeji vám v životě jen to nejlepší.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: