Tehotenstvo - mrsa zlaty stafylokok v hrdle

Som tehotna asi 7 tyzdnov, este pred pocatim mi bol zisteny MRSA zlaty srafylokok v hrdle. Liecila som sa atb DALACIN C pocas 11 dni. Mam ist este na kontrolny vyter, ale az za 2 tyzdne. Velmi sa bojim o zdravie babatka, neviem ci je MRSA dolieceny. Viem, ze by som sa nemala stresovat, kvoli malemu, ale napriek tomu sa tomu neviem vyhnut. Co mozem robit? Moze cela situacia vyraznejsie ohrozit dietatko? Dakujem!

Odpověď odborníka:

MRSA je typ zlatého stafylokoka, který je poměrně rezistentní vůči ATB/ jak napovídá název/. Samotného stafylokoka má v krku a nose poměrně dost lidí aniž by jim dělal jakékoliv problémy , léčí se až když se nějak klinicky projeví!!!MRSA rozhodně vyžaduje větší pozornost!!. Kontrolní stěry bych udělal v každém případě a v případě pozitivity bych nasadil další ATB. Horší varianta pro Vás je mít MRSU v krku než brát další ATB.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: