Těhoteství a antidepresiva

dobrý den, bez antidepresiv se neobejdu v těhoteství jinak mám hrozné úskosti a paniky, psal jste mi že v těhoteství není dobré brát antidepresiva, jelikož se bez nich asi neobejdu chtěla jsem se zeptat jaký dopad to může mít na miminko protože určitě mu nechci ublížit ještě v břiše děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Paní Šárko, dobrý den! Konsultujte svou situaci s psychiatrem, který zváží riziko podávání antidepresiv a možné poškození plodu. Jinak proti úzkostem a panice Vám vřele doporučuji projít psychoterapií, antidepresiva stejně nejsou řešením. Antidepresiva tricyklická jsou látky dosti toxické a v těhotenství nemyslitelné. Moderní antidepresiva typu SSRI a SNRI postihují hospodaření s neurotrnasmitery - přenašeči informací v mozku. Jestliže miminko má tyto nervové spoje v pořádku, neumím si představit, jak by mu podávání takovýchto látek mohlo pomoci. A v medicíně platí, že pokud nemáme pro podávání léku jistý důvod, nikdy jej nepodáváme. Vy jste teď na omezou dobu lidé dva. zdravím, TP p.s. : píšeme úzkost nikoli úskost

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: