Těhoteství a antidepresiva

dobrý den, píši opakovaně jelikož jsem myslela, že mi odpoví psychiatr nebo gynekolog nebo genetik na můj problém a ne praktický lékař. Moje doktorka psychiatrička říkala, že citalec v těhoteství není problém at se vůbec nebojí chci znám názor více doktorů...nashledanou

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vždy, když se dávají nějaké léky a žena je těhotná, většina z nich má tendenci léky vysadit. na tuto situaci se musí pohlížet situaci trochu jinak: pokud by převážilo riziko, že se onemocnění vrátí, je vždy doporučeno raději léky podávat, i když je žena těhotná. Toto všechno váží lékař, který vede léčbu. Citalec patří mezi léky SSRI, které zvedají hladiny serotoninu (základní hormon nálady v mozku) a patří mezi nejbezpečnější léky a ani se neuvádí v příbalovém letáku, že by se nesměl v těhotenství užívat. Proto bych se opravdu neobávala. Potom, až budete po porodu, bylo by dobré přehodnotit léčbu, spojit se s psychologem a pokusit se najít zdroje a příčiny vašich panik a úzkostí. Zatím opravdu užívejte léky, jak vám lékař doporučí a miminko vám přinese taky spoustu radosti. Na tu psychoterapii se zeptejte vaší psychiatričky, může vám velmi prospět a třeba i pomoci snížit dávky léků, je ovšem hodně dlouhodobá. Hezké dny bez obav a strachu.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: