Tělesná výška

Dobrý den, je mi už 20 let, měřím sotva cca 168 cm a trápí mě to. Předpokládám, že přirozeně v mém věku už zřejmě neporostu a růst byl ukončen. Je ještě možné nějak růst potlačit? Nějakým doplňkem stravy, vitamínu, abych povyrostl třeba jen o nějakých 3-5 cm? Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milý Lukáši, ve Vašem věku už je růst s největší pravděpodobností ukončen a výšku již nelze ovlivnit. Podle mých zkušeností malí muži výškový handicap často výborně kompenzují svým osobním kouzlem - doporučuji vzdělávat se, pěstovat koníčky, humor a dobré mezilidské vztahy. Držím palce, ať se daří.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: