Telogenni padání

Dobry den, chci se poradit.... v lednu jsem brala atb na zápal plic, nemohla jsem se toho zbavit, měsíc jsem brala atb. Nyní mi 2 měsíce padají vlasy, ale ve velkém množství. Mám vlasy po ramena, vůbec se necesu, zůstalo by mi v ruce i 40 vlasů. Doslova je Vidim jak mi trčí uvolnění z vlasů, při úmrtí je to ten den i 600.Beru donnahhair 5 týdnů, na hlavu kopřiva nebo capillan vlas . aktivátor. Zánět dávnopominul, jak dlouho to muže trvat? Jsem z toho ve stresu, mám za ty 2 vy padlýchtak 25% vlasu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Petro, Vámi popsaná situace odpovídá tzv. telogennímu efluviu (sama tuto diagnosu uvádíte, předpokládám tedy, že jste byla vyšetřena lékařem...), jehož provokujícím momentem byl proběhlý zápal plic (nejde o to, že by zánět trval, vlasy byly poškozeny během něj již v zimě a nyní "jen" dospěly do fáze vypadnutí). Jde o stav, u kterého lze předpokládat vypadnutí 20-30% vlasů, které během následujících měsíců opět dorostou, problém se tedy upraví sám. Cílená léčba není, pouze "podpůrné" postupy. V případě, že by pokračoval velmi silný výpad vlasů, není to již pro telogenní efluvium typické a je třeba pátrat i po jiné příčině - na tom je již třeba se domluvit s Vaším ošetřujícím lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: