Tenisový loket

Dobrý den, je mi 18 let, jsem aktivní sportovec a už delší dobu mám problém s tzv. Tenisovým loktem, na ortopedii jsem byl a doktor mi říkal, že kvůli nějaké zkostnatělé chrupavce nemám plnou hybnost a to vede k přetížení předloktí, 3 mi udělali obstřik, který mi vždy ulevil na chvíli a poté jsem chodil na magnety a cvičení, které mi pomohli, ale po vrácení se ke sportu(box,posilovna) se bolesti opět vrátili, ruku plně nepropnu a při maximálním propnuti mi křupe v kloubu,zvažuji operaci nebo je nějaká možnost jak vrátit ruce plný rozsah i přes ten kostnaty vyrustek? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je třeba vyčerpat konservativní léčbu, nejen magnetoterapii, ale aplikovat i ošetření terapeutickým ultrazvukem a při neúspěchu rázovou vlnu, která ale není hrazena pojišťovnou. I když jste mladý je třeba posoudit stav krční pateře, protože řada potíží, jako tenisový loket se projevuje právě jako potíže vycházející ze změn krční pateře. Vhodné i vyšegtření neurologické v tom směru.l Podle všech výsledků léčba. Omezit přetížení loketního kloubu. Fixační měkká ortéza při namáhavější činnosti. Operaci zatím neuspěchat, záleží, ale na místním nálezu na lokti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S diagnózou schizofrenie život nekončí!
Články: S diagnózou schizofrenie život nekončí!
Schizofrenie je závažné...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Slovníček pojmů
Články: Slovníček pojmů
Nevíte, co vám lékař ve...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: