Tenisový loket

Dobrý den, je možné,že při léčbě tenis.loktu laserem a ultrazvukem dojde k přechodnému zhoršení problémů?Děkuji

Odpověď odborníka:

Není to vyjímečné. Laser a ultratzvuk však není příčinná léčba, ale léčba pomocná. Jak se lékaři učí již na Vš, příčinou je funkční vazba, která má jméno dle našeho prof.MUDr.jandy, tzv. Horní zkřížený syndrom. Je třeba ktivní fyzioterapeutické léčby a současně nejen dočasně vyloučit zátěž, ale i cíleně cvičit za účelem zlepšení svalových vztahů. Rozbor ergonomických podmínek na pracovišti je též nezbytný, porucha v této oblasti bývá nejčastější příčinou bolestivého zhoršení. Proto zklidňující léčba může paradoxně vyvolat podráždění, bez obnovení funkčních vztahů to prostě nejde.Lze jen dočasně zklidnit.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: