Tep v horní části břicha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální cítit tep v obasti pod hrudní kostí. Nejsem hubená (cca 170 cm a 90 kg). Byla jsem na endoskopickém vyšetření a vše v pořádkum pak jsem si teu všimla. Čím by to mohlo být způsobeno a jak mám situaci případně řešit?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím, že na tom není nic patologického, i když to nebývá časté. Pokud vnímání jinak normální srdeční akce subjektivně vadí, vyžaduje v některých případech intervenci - většinou postačí slovní vysvětlení nezávažnosti stavu, jindy pomohou léky na uklidnění (psychiky). Souvislost s endoskopickým vyšetřením je nepravděpodobná. Budou-li obtíže přetrvávat, navštivte svého ošetřujícího lékaře, který by měl doplnit EKG, RTG hrudníku a odeslat Vás na echokardiografické vyšetření - nejspíše však všechna vyšetření budou normální. S pozdravem Michal Hudcovic.

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: