Tepání v levém uchu

Nevím přesně jak mám svůj problém popsat...Tepe mi v levém uchu, buší, nevím jak to mám říct. Dělá mi to málo kdy přes den, spíš jen vyjímečně, nebo když slyším sekačku, když máchá pračka...prostě když je nějaký takový "tlumený" rámus...nepřímý, když třeba hraje hlasitě hudba za zdí v jiné místnosti...tak mi to dělá taky...jinak ne...Ale jak mile si lehnu, když jdu večer spát...10 minut ležím a začne to..a nepřestane...chodívám spát 20:00 cca a usínám vyčepaním okolo 2-3 hodin ráno....a v 5 vstávám do práce, je to tak strašně šílený :( Byla jsem na neurologii, a na ORL na CT a na audio....nevím teď název dělali mi vyšetření přímo na ušním....a nic...přišlo se jen na to, že mám za uchem váček s vodou...nikdo mi víc neřekl, jen to, že to od toho určitě není....problémy začali cca před 5 lety...příchází to jednou za čas...dělá mi to třeba jen jednu noc v měsíci...ale pak taky třeba celý měsíc v kuse...pak to na půl roku přejde...a pak to dělá třeba dokonce 3 měsíce v kuse...což se prostě vydržet vážně nedá, já jsem teď akorát ve stresu a nervuji se, kdy to zase přijde znova...Lékařka udělala závěr, že to je z antibiotik, že se mi z toho udělal ten váček s vodou a že to tomu uchu asi vadí, ty antibiotika...jenže já jsem teď víc jak rok žádné nebrala a přesto mi to dělá znova...a znova...a dnes v noci jsem dokonce jakoby slyšela..."Sekačku" :( a pořád jen v tom levém uchu...ještě jsem budila přítele jestli to taky slyší, bylo to takové nepatrní, tak jsem si myslela jestli to nejde zvenčí..ale on nic neslyšel, jen já...trpím neurofibromatózou 1 , takže jezdím na kontroly na onkologii a tam mě posílají každý rok a půl na magnetickou resonanci...kdybych tam něco měla tak se na to přijde, ne ? Nebo je na to mám upozornit ? Dělají mi kompletní vyšetření mozku trvá to cca 35 -50 minut ...Nikdy jsem si na to nevzpomněla, protože jsem tam byla vždy v době, kdy to zrovna nedělalo...Co myslíte ? já už vážně nevím co mám dělat...je mi teprve 22 a mám takové problémy.... :(

Odpověď odborníka:

Jednostranný tinitus, jak se vaše potíž odborně jmenuje, bývá nejčastěji ušního původu, ale příčinou by mohl být i nádorek sluchového nervu, který by neurofibromatosu mohl provázet. Nicméně na MR by se asi zjistil. Pokud na tyto potíže lékaře na onkologii upozorníte, jistě chybu neuděláte. Někdy se v léčbě osvědčuje Tanakan. někdy může být příčinou blokáda krční páteře, zkuste tedy i cvičení, nebo masáže krční páteře.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bromelain: chytrý enzym, který najde a léčí poškozenou tkáň
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Plný nos jemně vyčistí sůl
Články: Plný nos jemně vyčistí sůl
Ucpaný nos je nepříjemná...
Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Články: Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Salmonelóza je akutní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: