Teplota , trnutí rukou

Prednedavnom som sa uz pytal na moje problemy ale dostal som odpoved ktora uz nie je aktualna preto chcem doplnit vysledky z najnovsich vysetreni. Prosim vas uz mesiac chodim po doktoroch a neviem co mi je. Zacalo to akoby chripkou s teplotami okolo 39, 5. Potom som nahle odpadol asi na 1 sekundu a citil som tlak pri lavom uchu a trocha mi trnuli ruky. Preslo mi to ale za 2 tyzdne.mi znova prislo zle skoro som odpadol. Tiez mi trnuli ruky a nohy, mal som vysoky tlak a tep. Bol som hospitalizovany kvoli vysetreniam. Robili mi eeg ekg ct s kontr.latkou a rtg. Vsetko je v poriadku. Zase mi to preslo ale o tyzden to bolo spat no tentokrat tazka hlava busenie srdca niekedy, trnutie ruk. Na testy na boreliozu cakam uz 3 tyzdne a nikde nic. Stale mam zvysenu teplotu a niekedy mam pocit tocenia hlavy. Vcera mi prislo zle aj od zaludka a dnes mi je zle tiez. Teraz citim aj akoby som mal zalahnute v lavom uchu. V krvi mam alp na hodnote 2.5. Taktiez mam neustale zvyseny pulz a tlak. Uz som z toho zufaly a doktori si idu svojim tempom. Chcem len vediet ake vysetrenia by som este mal mat a ci to nemoze byt nejaky nador aj ked som bol na ct. Mohli by to ma ct prehliadnut? Treba mr alebo pripada do uvahy aj borelioza? Dakujem za odpoved Vcera mi prisli vysledky zo serologie. Borelioza vylucena nasli len stopy po davnejsie prekonanej mononukleoze. Tiez som bol na sono brusnych dutin kde je vsetko s dobrym vysledkom. Momentalne ma aj trocha semtam pobolieva hlava a mam ju poobede tazku a toci sa mi pri chodzi hlavne v priestore s vela predmetmi Akoby som citil ze sa mi to mierne zo dna na den zhorsuje. V pondelok idem este na neurologiu ale netusim co tam so mnou budenrobit ked avizovala objednanie k v mojom pripade nepotrebnemu psychologovi Ďakujem za skorú odpoveď. Ak by ste chceli na mail by som vam mohol zaslat vysledky roznych vysetreni ktore mam v karte.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte CT mozku v pořádku, o nádor mozku by se asi jednat nemělo, i když ho úplně nevyloučí. Stejně tak CT nevyloučí třeba rostroušenou sklerosu. Boreliosa z CT ani z vyšetření krve vyloučit nelze, postižení mozku při borreliose vyloučí pouze lumbální punkce a vyšetření mozkomíšního moku. Je třeba pátrat po příčině teplot, které může být pravděpodobněji mimo mozek. Psychickou příčinu z popisu Vašich potíží jistě vyloučit nelze, ale pokud zvýšená teplota svědčí spíše proti této příčině. Dohodněte se s Vaším neurologem na dalším postupu. Více asi mailem poradit nelze.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x