Tepová frekvence 2

Dobrý den, Reaguji a zároveň děkuji za rychlou odpověď ze dne 3.2.2012 http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/detail?id=41444 Moje nízká tepová frekvence, je dlouhodobým trénováním nižší než je obvyklé. Což je v pořádku to vím, ale mě se jedná o prudký pokles při zátěži. Pro názornost posílám čtyři grafy, dva běžecké a dva cyklistické. Vše je zaznamenáno na stejné trati, při téměř stejných podmínkách. Graf č. 1 v naprostém pořádku, č. 2 již z problémem a je tam patrný pokles ze 160 na 130 tepů, během vteřiny a moje tělo je okamžitě bez energie. Graf č. 3 je starý 14 dní, při konzumaci antibiotik na zánět kolene, TF 100% v pořádku. Graf č. 4 týden po dobrání antibiotik, maximální TF 130 a pak dokonce pokles na 115 a opět hrozná únava. Takže se domnívám, že antibiotika tlumila jakýsi problém ( zánět, virové onemocnění atd. ) Děkuji za ještě jednu odpověď a radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, únava po proběhlé infekci se zátěží souviset samozřejmě mohla, ale souvislost ATB s tepovou frekvencí stále nevidím.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Parazitární nemoci kůže (2. díl)
Články: Parazitární nemoci kůže (2. díl)
Zavšivení je způsobeno vší...
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: