Tepová frekvence

Dobrý den,prosím o další názor. V posledním roce se mi zvýšil tep,v klidu u televize naměřím 90 a když mi bylo nevolno od žaludku,naměřil jsem si 120. Absolvoval jsem vyšetření na kardiologii od rtg plic,přes ultrazvuk, po zátěžové ekg. Doktorka mi řekla že tam nic zvláštního není a že je to v pořádku.Nekouřím,nesportuju. Nejsem hypochondr,ale tohle mě fakt trošku zneklidňuje. Děkuji za Váš názor. Honza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Honzo ! Považoval bych to za známku dekondice, ztráty fyzičky, zlenivění organismu. Vysoký klidový tep je nepříznivá známka práchnivění těla a zvyšuje pravděpodobnost výskytu cévních příhod v budoucnosti. Běžte do sebe a začněte o své tělo více pečovat. Předpokládám, že si život ještě chctete užít. Přemýšlejte nad tím, co jíte. Denně se aktivně pohybujte tak, abyste se zapotil a zadýchal (pro začátek je ideální místo auta jezdit na kole, kdykoli je to jen trochu možné, do práce, na nákupy...). Udržujte svou hmotnost ve vhodném rozmezí.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: