Tepperweinova směs po infarktu

Dobrý den pane doktore, ptám se za moji maminku - žena, 46 let, po infarktu v minulých měsících, naštěstí bez následků. Užívá Controloc, Trombex, Betaloc SR, Tritace, Anopyrin, Rosucard. 1) Mě osobně zajímá, zdali ta kombinace léků není trochu přehnaná? 2) Maminku by zajímalo, zdali může po infarktu a s těmito léky vyzkoušet Tapperweinovu směs na odkyselení organizmu, nebude se to s léky tlouci, nebo nemůže ji to v jejím stavu jinak uškodit? Děkuji moc za pomoc!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, medikace po infarktu myokardu Vaší maminky je zcela standartní a presně dle doporučení české kardiologické společnosti. Co se týká Tapperweinovu směsi na odkyselení organizmu, nemám s tím žádné zkušenosti. Raději bych nyní nedoporučoval, mohlo by dojít k narušení vstřebávání léků po dobu užívání. V případě, že se pro směs rozhodnete bude vhodné se poradit s ošetřujícím kardiologem.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: