Termín porodu

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na pravděpodobný termín porodu.. Úplně na začátku mého těhotenství mi byl vypočítán termín 15.12.2007 (menstruační cyklus po vysazení hormonální antikoncepce upravován injekcemi Agolutin nebo Agolutin Depot - menstruace nebyla, poté vždy velmi nepravidelný, až 40 dnů). Následující vyšetření ultrazvukem byl vždy plod měřením hlavy odhadován na starší, dokonce ve 30. týdnu těhotenství takto změřeno na datum pravděpodobného termínu porodu 24.11.2007 (nikam se ale toto datum nezaznamenalo, v těhotenské průkazce stále figuruje prosinec). Proto by mě tedy zajímalo, co je pravděpodobnější, zda výpočet podle data poslední menstruace nebo měření při ultrazvukovém vyšetření (vždy měřena jen hlava). Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přesnější by měl být výpočet podle menstruace, samozřejmě +/- 14 dnů.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: