Test hiv

Dobrý den, beru dlouhodobě kortikoidy,posledního půl roku 5mg prednisonu. Byl sem po 66 dnech od rizika na testech hiv v FN Brno a negativní a po 79 dnech sem si udělal sliny test oraquick a taky negativní. chci se zeptat jestli je to v mém případě dostatečná doba těch testů,můžu už být klidný? Mám šílený stres,už sem zhubl za 1,5 měsíce skoro 15 kg,pořádně nespím a myslím jen na nejhorší,byl by to konec života co sem si vybudoval. Měl jsem totiž na konci 3 týdne po sexu hořečku 38.5 jen přes noc,druhý den přes den bez teplot jen škrábání v krku a zahlenění a rýma a až na večer teplotu asi 37.6 a pak už bez teplot jen rýma a zahlenění. a ještě mě 2 dny po začátku začli hodně bolet záda v oblasti ledvin.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, protilátky proti tomuto viru mohou být pozitivní nejdříve po dvou měsících, ale udává se doba spíše 3 měsíců , test si nechte udělat tedy po uplynutí 3 měsíců. Nevím zda Vám byly provedeny též stěry z močové trubice , tedy kompletní venerologické vyšetření, pokud se jednalo o rizikový styk, tak by to bylo vhodné. Vysoké teploty mohly být z jiné příčiny. Pokiud nemáte všechny testy hotové, tak byste neměl mít nechráněný pohlavní styk. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x