Test hiv

dobrý den, pane doktore, v polovině října jsem měl rizikový styk s partnerkou, která před tím měla styk s mužem v srpnu a květnu... bohužel na mě přenesla chlamydie, které jsem měsíc léčil antibiotiky a zdá se, že to je ok. v polovině listopadu jsem jí požádal o provedení insti testu na hiv, který dopadl negativně. byl bych v klidu, kdybych nedostal zánět hltanu a nemůžu se ho již více jak deset dní zbavit. žádné další příznaky nemám, ani horečku. jen zaléhání uší, ale to spojuji s tím zánětem... potřeboval bych uklidnit (pokud to je možné), že mohu důvěřovat tomu insti testu, když to bylo více než 3 měsíce, co měla s někým jiným styk.. hlavně ten v květnu byl někdo neznámý, co měla a to bylo více než 6 měsíců před testem. moc Vám děkuji P.

Odpověď odborníka:

Pokud se domníváte, že by zánět hltanu byl příznakem HIV, tak můžete být klidný. Nejedná se totiž o příznak HIV. Co se týká kvality testu - je to spíš otázka na infektologa, resp. mikrobiologa.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Škodí repelenty dětem?
Články: Škodí repelenty dětem?
Ochránit naše nejmenší před...
Alergie na bodnutí hmyzem
Články: Alergie na bodnutí hmyzem
Každé léto dostane mnoho...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: