Test na antigen hbs ag

Dobrý den pane doktore, 48 dnů po rizikové události jsem si nechala udělal test na antigen hbs AG, zdali nemám žloutenka b. Test byl negativní. Můžu tento test považovat za přesný. Na stránkách LF UK píší, že tento test lze provést po 4 týdnech, ale na jiných stránkách jsem viděla 4-8 týdnech. Mám jít na test znovu po 8 týdnech? Děkuji za odpověď. Alena.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud tam nebylo vůbec nic, ani náznak nějakého zvýšení protilátek, tak jste s největší pravděpodobností negativní. Pokud by to pro Vás byl nějaký větší stres a nespokojila byste se s "vysokou pravděpodobností", tak si nechte text ještě cca po měsíci zopakovat, to už by měly být výsledky téměř 100%ní

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: