Test na autoprotilátky a antibiotika

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda dlouhodobě podávaná antibiotika (cca. 1 měsíc) mohou ovlivnit výsledek testu na autoimunitní protilátky. Odběr byl udělán následující den po dobrání antibiotik. Děkuji z odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Samo vyšetření na autoprotilátky nemusí být vždy přesvědčivé a je potřeba udělat více vyšetření. Záleží na hodnotách, které tam vyšly, ale pokud jsou ty nálezy nejednoznačné, bylo by vhodné to vyšetření zopakovat v době, kdy nějakou dobu žádné léky užívat nebudete.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: