Test na hiv

Dobry den, byla jsem po 8,5 tydnech od rizikoveho pohl.styku na testu hiv. Chtela bych se zeptat jestli je to d spolehliva doba? Pohl.styk byl chraneny, ale selhala ochrana(praskl prezervativ). Nevim, jestli byl muz hiv pozitivni ci negativni. Vysledek mi na testech vysel 0,18 a referencni meze jsou 0-1. Tech 0,18 znamena, ze tam nejake protilatky jsou a ze muz byl hiv pozitivni? Jake je riziko prenosu hiv kdyz praskl prezervativ a souloz pote netrvala dlouho a k vyvrcholeni nedoslo? Omlouvam se za muj mozna prihlouply dotaz, ale moc nad vsim premyslim. Dekuju moc za odpoved. Preji hezky den.

Odpověď odborníka:

Pokud se výsledek vejde do referenčních mezí, pak je vše vpořádku. Riziko přenosu infekce je velmi malé. Pokud vás budou stále trápit obavy, zopakujte vyšetření ještě s odstupem 3 měsíců.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Chronická únava: zkuste homeopatika, možná budete překvapeni!
Dětský růst
Články: Dětský růst
Veškeré živé organismy se v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: