Test na pohlavní nemoci

Dobrý den, měl bych na Vas prosbu ohledne testu na HIV a syfilis. Mel jsem rizikovy oralni styk bez ochrany. Nechal jsem si delat testy u praktickeho lekare cca po 6 mesich na HIV a byli negativni po dalsich 6 mesich jsem si nechal delat kontrolni testy na HIV, sifylis a chlamidie a take dopadly negativne. Po dalsich cca 4 mesicich jsem byl zarazen do studijni lecby na autoimunitni onemocneni Crohnovu chorobu a byl mi delan test na zloutenky typu B a C a HIV krev se posilala do zahranici a vysledky byli non-reactived. Uzivam lecbu leky Imuran a kortikoidy Medrol. Mohli by tyto leky ovlivnit tvorbu protilatek tak ze by vysly testy i takto opakovane a nebo po takove dobe jako falesne negativni? A nebo jsou vysledky spolehlive a zadnou z uvedenych nemoci netrpim? Na internetu se pise, ze tyto leky maji vliv na tvorbu protilatek. Taky by mě zajimala teorie, ze kdyz clovek trpi nejakou nemoci a imunitni system je vytizeny, tak se taky muze opozdit tvorba protilatek. Prosim o Vas nazor a jak bych mel dale postupovat. Mam chodit na dalsi testy a nebo je to zbytecne? Moc dekuji za Vas cas a odpoved.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že po takto dlouhé době by se už uvedené choroby projevily, pokud byste byl infikovaný. Imunosupresivní léčba samozřejmě může protilátkovou odpověď ovlivnit. Domnívám se, že pokud nemáte žádné konkrétní obtíže, které by na přítomnost pohlavně přenosných chorob ukazovaly, není nutné další testování.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x