Test syfilis

Dobry den, chtela bych se zeptat, jak moc jsou spolehlive volne prodejne testy na syfilis od firmy MiraTes? V cervenci jsem mela nechraneny oralni styk oboustranny se znamym, jeste ten den jsem mela zevnitr rtu cerveny flek jako podlitiny a do tydne se mi na vnitrni strane rtu udelaly 3 bolestive afty, jeden z nich v miste podlitiny a misto bylo cele vystouple..po tydnu afty zmizely a dal jsem nepatrala, co v ustech mam. Pak me prepadl strach, zda jsem se necim nenakazila, udelala jsem si tedy tento test po cca 6tydnech a byl negativni. Pridali se prubezne bolesti kloubu obcas, svedeni tela, nekdy me boli hlava a mam slabost, v zari jsem nasla vyrustek uvnitr posevniho vchodu, (nyni tam ma vyrustky 3, uvnitr vchodu na sliznici) test jsem tedy zopakovala v rijnu, opet negativni, ale sem tam se me problemy vraci. Nechala jsem si delat testy na hiv a na dermatovenerologii ster i z cipku, vse v poradku, lekar se ptal na test na syfilis a rikala jsem, ze jsem si delala ten kupovany a byl negativni, tak mi dalsi test nedelal. V prosinci jsem brala doxybene a doxyhexal, bakterie v krku nejaka a gyn.zanet.Posledni 2 mesice mam kasel, chrapot, zadni rymu, cizi teleso v krku a dusnost, lecili me na bronchitidu, rtg plic, zvysili leky na astma, orl, laryngoskopii a bronchoskopii a nic nezjistili. Mam i ted nejakou cervenou krupicku na boku a obcas mam nanzadech par pupinky sem tam jako akne, ale nejdou vymacknout (ale mam necistou plet aknozni na obliceji i zadech). Objevila se i zvláštní vyrazka mym malym dětem..jeden ma svedivy konec genitalu a nad nim a na stehne kruhove suche lozisko, zprvu svedilo po mazani Imazolem od dr. nesvedi, ale nemizi a druha ma malo znatelnou krupici na zadech (nevim zda je mozny a casty ev.prenos, kdyz se dite napilo po mne v lete nebo jsem olizla jejich zmrzlinu) Dalsi test jsem si delala v 2.pulce unora (4tydny po atb-azitromycin) a opet negativni. Mohu se na tento test tedy spolehnout?? K lekari se mi moc nechce, snažím se vse vyresit v tajnosti, aby se to nikdo z rodiny nedozvedel. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, tento test neznám , spolehlivý test je jedině ten test , co se odebere z krve u lékaře a odešle do národní referenční laboratoře. A to byste měla, vzhledem k tomu , co uvádíte, absolvovat. Jako celkové venerologické vyšetření. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Masáž srdce je při první pomoci důležitější než umělé dýchání
Bércové vředy
Články: Bércové vředy
Bércový vřed (ulcus cruris...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: