Testosteron

Dobrý den, mohu užívat přípravek na zlepšení produkce testosteronu který obsahuje anti-dht sločeniny pokud mi je 18 let?

Odpověď odborníka:

Jde-li pouze o výživový doplněk (efekt na blokádu DHT = dihydrotestosteronu mají např. dýňová semínka) a nikoli o lék, pak jeho užívání nic nebrání. Na druhou stranu lze jen obtížně zjistit, zda odpovídá skutečné složení deklarovanému. Jsou známy případy, kdy výrobce nabízel "přírodní" čaje na podporu potence, ve skutečnosti ve směsi byly léky (Viagra) atd. Podobně v proteinových koktejlech pro kulturisty byly opakovaně prokázány anabolické steroidy. Nejlepší by bylo poradit se s lékařem, který Vás zná, případně se můžete obrátit na specialisty zde: http://www.fnol.cz/klinika-telovychovneho-lekarstvi-a-kardiovaskularni-rehabilitace_23.html

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: