Testosteron

Mam zvhledem k veku 70 let nedostatek testosteronu. Urolog mi podaval lek ktery mi sice zvysil hladinu Testosteronu ale podle PSA mi hrozila moznost rakoviny.Lecba byla ukoncena.Nyni jsem na trhu koupil lek s nazvem Testomax,ktery opravdu pusobi.Na dotaz spolecnosti,ktera Testomax prodava zda nemuze mit vedlejsi ucinky mi bylo zdeleno ze ne.Muze takto podavany lek,ktery ma zvedat hladinu Testosterenu mit ty same ucinky jako urologem podavany lek.Dekuje Bezdicek

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi vás nepotěším. Buď lék zvedne opravdu hladinu testosteronu a působí jak pozitivně, tak i ve vašem případě negativně. Nebo jediná možnost jak nezhorší pravděpodobnost výskytu rakoviny prostaty při zvýšeném PSA je ... že hladinu testosteronu nezvedne = takto prostě nefunguje. Což i souvisí s tím, že je to potravinový doplněk a ne lék. Jinými slovy, firma negarantuje účinnost, nenajdete opravdovou srovnávací (dvojitě zaslepenou, placebem kontrolovanou...) studii. Jedná se tedy o zcela nepodloženou reklamu. Protože firma nemá údaje o tom, co výrobek (nenazýval bych ho lék) opravdu s testosteronem dělá - rozhodně bych vám ho nedoporučoval. Zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x