Testosteron

Dobry den.Chcel by som sa spytat. Dnes som bol u endokrinologicky na odber krvy pre pecenove testy na zistenie prolaktinu a testosteronu.Na posledy ked som tam bol mi povedala,z z vysledkov je vsetko ok az na testosteron vraj som ho mal zvyseny ako Brno.Bolo to tym,ze som uzival anabolika.Objednala ma teda na dnes aby zistila ake budu vysledky.Ja by som sa Vas chcel len spytat, povedala mi,ze mam prist 2 hodiny po zobudeni a neviem preco zrovna 2 hodiny preco to nemoze byt hodina. A ci je mozne, ze sa hladinu toho testosteronu ustali sama alebo je treba brat niejake lieciva nato.Dakujem velmi pekne.. janousa@centrum.sk

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli jste bral anabolika, pak je jasné, že máte vysoké hladiny testeronu. Po vysazení by se měla hladina normalizovat (pokud není problém někde jinde) a žádné léky na to brát nemusíte. Odběr dvě hodiny po probuzení je nejspíš kvůli stanovení prolaktinu, jehož hladiny jsou ovlivněny kromě mnoha jiných věcí, také denní dobou. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: