Testosteron

Dobrý den, je mi 16 let a chci se zeptat jestli můžu užívat z lekarny Tribulus Terrestris (Kotvičník pozemní) v jedné tabletě se udáva 200mg, Posiluji a chci zvýšit chlupy na tělě, nebo jestli mám radší konzumovat Testosteron v potravinach. Děkuji

Odpověď odborníka:

Tribulus terrestris užívat můžete, nepřekračujte však doporučené dávkování. Efekt extraktu z této rostliny na produkci hormonů prokázán byl, ale jednoznačný anabolický účinek zatím objektivními studiemi potvrzen nebyl. Testosteron užívat nedoporučuji, leda že by Vám to doporučil endokrinolog, urolog či sexuolog. Při nesprávném užívání hrozí celá řada závažných nežádoucích účinků.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: